vrijdag 14 januari 2011

Bali 1

Hoi hoi,

Voor sommigen is het echt aftellen.... wij zien hier jammer genoeg de laatste dagen voorbij vliegen.

Ondertussen zijn we aangekomen op onze laatste bestemming, Bali: the Island of the Gods. Na 4 maanden reizen in een vannetje en auto is het hier wel even wat anders. We werden warm onthaald door nonkel Dirk (nonkel van T) in het prachtige Villa Sabandari, voor ons een echt paradijs. Na een zalige nachrust in een king size bed, een uitgbreid ontbijt en een welkomsmassage waren we klaar om Ubud een beetje te verkennen. Eventjes wennen aan de drukte: scooters en auto's die rijden waar ze willen. Verkeersregels zijn hier duidelijk niet van toepassing. Gelukkig kunnen we gebruik maken van een chauffeur. Want zelf rijden zien we hier niet echt zitten. Even rondslenteren op het plaatselijk marktje. Ogen mochten niet even kijken naar iets, of vingers mochten niet even wijzen of het was: "You wanna buy? How much?" Hmmm, afbieden is dus de regel. Thomas kan er al wat van.... gelukkig, of ik zou al snel te veel betalen. Leuk om de sfeer toch al een beetje op te snuiven.


Genoeg geslenter, tijd voor Monkey Forest. Aan de ingang verkopen ze bananen.... aapjes zitten dus vol ongeduld te wachten op de volgende toerist die hen wat te eten geeft. Leuk om deze diertjes bezig te zien. Apen in alle formaten: moeders die met hun kleintjes rustig rondlopen, pubers die in de bomen slingeren en volwassen exemplaren die op de vreemdste plaatsen vlooien zoeken bij elkaar. We waren op voorhand al verwittigd dat ze soms een beetje frank konden zijn, dingen stelen van mensen. Gelukkig vonden ze in mijn handtas enkel een zakdoekje! ;-) Na een middagje Ubud te verkennen verwenden we onsezelf door in ons privé tuintje een bad te nemen.

De volgende dag stond een fietstocht op het programma. Tijd om de benen nog eens te laten werken. Langs kleine weggetjes door de rijstvelden en enkele kleine dorpjes kwamen we langs verschillende tempels. Logisch als je weet dat elk dorp beschikt over een dorpstempel en elke familie over een familietempel... Er wordt geschat dat er over heel Bali zo'n 200.000 zouden staan! Een stop bij de oliefantgrot of Goa Gajah was zeker de moeite waard. Met een verse kokosnoot in de hand wandelden we door heel het complex. Zweten dat was wat we deden op onze fiets. 't Was even wennen voor ons lichaam aan het tropisch klimaat, veel drinken was dus de boodschap. Een frisse duik in het zwembad was nadien dus meer dan welkom.

Soms is niets doen en genieten ook gewoon zalig. We worden hier in de watten gelegd van kop tot teen. Neem die "teen" maar heel letterlijkn: genieten van een ontspannende pedicure, jaja zelfs Thomas kon ervan genieten! :-)

Natuurlijk zijn we hier niet alleen om "niets te doen", Bali willen we ook een beetje ontdekken. Daarom was een daytrip naar het noorden echt de moeite. Onze eerste stop was Pura Taman Ayun één van de negen belangrijkste tempels op Bali. Voor je een tempel binnengaat moet je eerste je sarong aandoen, zowel de mannen als de vrouwen. Ziet Thomas er niet super sexy uit? Hahahaaaaha! Bij de vlindertuin werd ik volgezet met allerlijk soorten vlinders, terwijl Thomas de wandelende takken van dichtbij te zien kreeg. Eens iets anders dan kangoeroes hé?! Een stop tussen de Jatiluwih rijstvelden. Na al dat moois dat we al te zien kregen in Nieuw Zeeland en Australië slagen deze rijstterassen er toch ook in ons even stil de krijgen. Niet verwonderlijk dat de Balinesen hiervoor de naam Jatiluwih uitkozen want dit betekend "truly marvellous". Om de dag te eindigen nemen we een kijkje in de tempel Pura Luhur Batukau. Deze tempel lag naast het water, jammer genoeg had het de voorbije dagen zo hard had geregend dat de tempel eerder in het water stond.

Tijd voor wat avontuur: raften op de Ayung river. Na een heel korte introductie konden we starten. Na amper 5 minuten zaten we al vast op de rivier en liep onze boot vol water. We moesten dus zo snel mogelijk uit onze boot geraken.... daar stonden we dan met 6 op een veel te kleine rots in het midden van de rivier. :-) We zullen het zo omschrijven: "echt op z'n Balinees." 't Was een leuke ervaring met vooral een prachtige omgeving!

Zoals jullie kunnen lezen stellen we het hier dus prima in Bali. Ons laatste weekje komt er jammer genoeg aan, het wordt dus nu nog genieten voor de volle 100%! Volgende week meteen ook onze laatste update van onze blog! Snif snif! ;-)

Groetjes,

Liesje en Thomas

XXX

1 opmerking:

  1. De overgang van zelfreddende avonturiers naar superbevoordeelde luxepaarden lijkt jullie (zoals precies altijd alles) probleemloos te lukken. Weer een heel andere (lijkt ons "tropische") maar ook deze keer weer prachtige natuur, 't zal effe wennen worden binnen een dikke week => voor ons :-))), maar voor jullie misschien :-((( Geniet er nog geweldig van!!!

    BeantwoordenVerwijderen